Teelt

Inspelend op de wensen van onze afnemers en de consument teelt Pumpkings haar pompoenen residu vrij. Vanaf het vroege groeistadium van de pompoenplant tot aan het eindproduct worden onze pompoenen intensief gemonitord voor een optimaal kwaliteits product.

In het voorjaar (medio mei) zaaien wij onze pompoenen, dit gebeurt machinaal. Na een aantal dagen beginnen de zaden te kiemen en na een tiental dagen komen de eerste pompoenplanten boven. Als eerste vouwt de plant haar kiembladeren uit om zonlicht op te vangen, waarna al snel haar eerste echte bladeren aangroeien. In een relatief korte tijd groeit de plant uit naar een volwaardige plant en het complete veld transformeert zich naar een heus oerwoud. Aan de plant groeien bloemen, mannelijke en vrouwelijke bloemen. Na bevruchting van de mannelijke bloem, ontpopt de vrouwelijke bloem zich in een pompoenvrucht. Om deze bevruchting te bevorderen plaatst onze imker meerdere bijenvolken in onze percelen. Vanaf het moment de pompoenvrucht ontstaat vanuit de bloem is deze erg kwetsbaar. Om de pompoenvrucht te beschermen tegen o.a. veldmuizen plaatsen wij roofvogel rustpalen in het perceel, hier kunnen buizerds en uilen plaats nemen om op het juiste moment hun prooi aan te vallen. Op deze manier kunnen wij op ecologisch verantwoorde manier hoogwaardige Hokkaido en Kabocha pompoenen telen.

pumpkin-harvest-pumpkings

Ongeveer honderdtwintig dagen na het zaaien zijn de pompoenen volgroeid en kunnen ze geoogst worden. Stuk voor stuk, met de hand, worden ze van de plant afgesneden en in rijen gelegd. Als het steeltje mooi verkurkt is kunnen de pompoenen van het land, stuk voor stuk pakken we ze op en plaatsen ze in houten kisten, de kist wordt voorzien van een label met partij aanduiding. Na de oogst worden de gevulde kisten opgeslagen in onze bewaarschuur.