Pumpkings-soep

Benodigdheden: 
1 pompoen, 1 ui, 2 sjalotten, teentje knoflook, 
2 bouillon blokjes, licht gebakken spekjes, olijfolie, zout en peper
, 500cc melk 
en +/- 1000cc water.
Bereidingswijze: Snij de pompoen in blokjes. Snipper de ui, sjalotten en knoflook. Leg ze in de verhitte olijfolie en laat op een laag vuur fruiten tot ze glazig zijn. Giet de melk en een deel van het water erbij en laat de pompoen in 20 minuten gaar worden. Pureer en voeg het overige water toe. Laat de soep nog een aantal minuten doorkoken, om vervolgens de licht gebakken spekjes toe te voegen. Voeg extra water toe als de soep te dik lijkt. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!


Pompoen met biefstuk

Benodigdheden: 1 pompoen, 500 g biefstuk, 1 knolselderij, 200 g trostomaat, 1 teen knoflook, 15 g peterselie, 5 el olijfolie.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de pompoen en knolselderij in stukken van 1cm ,verwijder de pitten en de binnenkant. Leg de blokjes in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de blokjes 30 minuten in de oven. Leg de laatste 10 minuten de tak mini trostomaten in de ovenschaal en rooster mee. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk in 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de geroosterde groenten en garneer met grof gesneden peterselie.
Eetsmakelijk!


Tante Geert's pompoensoep

Benodigdheden: 1 pompoen, 1 winterwortel, 2 uien, 2 tenen knoflook, stuk gember, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 bouillon blokje.
Bereidingswijze: Snijd de pompoen eerst in stukken. Verwijder nu de pitten en de binnenkant. Schil met een scherp mes de pompoen en snijd deze in grote stukken. Snijd de uien en de winterwortel in stukjes. Schil een stukje gember en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterwortel en ui ongeveer 5 minuten. Voeg de gember, knoflook, komijn en laurierblaadjes toe en bak dit kort mee. Schenk nu 1 liter water in de pan en voeg het bouillon blokje toe. Breng alles aan de kook en laat het op laag vuur in 30 min gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!


Pompoen met Dillerijst

Benodigdheden: 2 kleine pompoenen, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 200 gram spinazie, 180 g gekookte zilvervliesrijst, volle hand verse dille, 2 el pijboompitten, 1 el oregano, 2 el edelgistvlokken.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kapjes van de pompoen en schep de pitten eruit. Verdeel met je vingers een eetlepel olijfolie over de binnenkant van de pompoenen. Wrijf goed in. verhit de een pan met een el olijfolie en fruit de ui, knoflook, pijnboompitten en oregano 5 minuten. Voeg de spinazie toe en verwarm nog 2 minuten. Schep de rijst, dille, edelgistvlokken en resterende olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de pompoenen met het rijstmengsel. Zet op een bakplaat 30-40 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!


Tomaten pompoensoep

Benodigdheden: 1 pakje tomatensoep, halve pompoen, 1 ui, olijfolie, peper en zout.
Bereidingswijze: Snijd de ui in partjes en snijd de pompoen in kleine blokjes van zo'n 1,5 bij 1,5 centimeter. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en gaar deze 8  minuten mee. Los de mix voor tomentensoep op in het kokende water en voeg dit toe aan de grote pan met pompoen. Laat dit 20 minuten koken. Wacht 10 minuten, pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Eetsmakelijk!


Goede recepten? Mail ze naar info@pumpkings.nl